Foto: Sovereign Cruise
Foto: Sovereign Cruise

Nå starter sommer-cruisesesongen i Haugesund

Førstkommende tirsdag ankommer cruiseskipet ”AZURA” Garpeskjærkaien. Skipet seilte fra Southhampton søndag, og Haugesund er første anløpshavn på et syv dagers Norgescruise.

HAUGESUND: Det 115.000 bruttotonn store skipet er 290 meter langt og eies av P&O Cruises. Skipet kommer til å bringe rundt 3600 gjester til Haugalandet tirsdag 1. mai klokken 09:00, der flesteparten er britiske.

– Når skipet klapper til kai klokken ni, blir de ønsket velkommen med musikk fra Bytunets Antikvariske Jazzensemble, og i anledning dagen skal Haugesund ungdomskorps ha oppvisning på kaien klokken tre. Alle som vil er selvsagt velkommen til å ta turen ut for å se og høre på korpset, opplyser reiselivssjef, Vigleik Dueland i en mail til Hnytt.

Dueland forteller at passasjerene som kommer med skipet skal ha utflukter til Skudeneshavn, Avaldsnes, Arquebus, Åkrafjorden, guidet spasertur i Haugesund sentrum, og en rundtur i Haugesund med et besøk på Steinsfjellet.

Flere enn noen gang

Ifølge reiselivssjefen går de nå inn i en spennende sommersesong i møte.

– Flere skip og passasjerer enn noen gang. I alt vil 75.000 turister komme sjøveien med cruiseskip til Garpeskærkaien. Både nye og gamle bekjentskaper. ”AZURA” gjester Haugesund for første gang på tirsdag, og reiser videre til Flåm klokken fem, sier han.

I løpet av mai vil syv cruiseskip og om lag 20.000 gjester anløpe Haugesund:

01. mai – Azura
09. mai – Arcadia
17. mai – Saga Pearl
21. mai – Costa Favolosa
25. mai – AIDAbella
28. mai – Costa Favolosa
30. mai – MS Queen Victoria