Skjermbilde 2018-04-28 kl. 15.28.54

Rullestolbruker Agathe gleder seg til å gjennomføre Haugesund på langs

Før helgens begivenhet fikk hun teste ut deler av den nye tilrettelagte løypen.

FRILUFTSLIV: For fjerde år på rad arrangerer Haugesund Turistforening Haugesund på langs. Turen er også for mange kjent som årets fineste søndagstur hvor du fra nord til sør skal bestige syv av byens topper med den beste utsikten.

Nytt for i år er at det er laget til en tilrettelagt løype for rullestolbrukere, barnevogner og andre som ikke kan gjennomføre den opprinnelige løypa som er på 13 kilometer.

– De som sitter i rullestol får også komme seg på tur. Det er veldig viktig at også de får lufte seg. Jeg gleder meg ihjel, sier Agathe.

Ønsker at turistforeningen skal være for alle

Audhild Sandnes fra turistforeningen forklarer at det er utrolig viktig for dem at også de som ikke kan gå den origniale løypen får være med på Haugesund på langs.

– Vi ønsker at turistforeningen skal være for alle, alltid. Som tidligere legger vi opp en rute for de som vil ut på tur, men så vet vi jo at vi har ganske mange medlemmer og brukere av våre tilbud som ikke kan være med på den turen. Derfor måtte vi nå selvfølgelig lage en løype hvor også de kan være med. De kjenner jo til Haugesund på langs, så jeg synes det er kjempeviktig at de også får være med, sier hun.

Se mer i videovinduet over.