Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Ledigheten fortsetter å synke på Haugalandet

Lavest arbeidsledighet i fylket siden juli 2015.

NAV Rogaland har fredag gode nyheter å melde. Den positive utviklinga i arbeidsmarkedet i fylket fortsetter med stadig færre arbeidsløse og mange utlyste stillinger. På Haugalandet er også tallene gledelige.

– Antall personer på arbeidsmarkedstiltak samlet i Nord-Rogaland er på 455 personer.  Dette er likt med forrige måned. Men det er 132 personer færre enn i fjor i samme måned. I og med at ledigheten nå sakte men sikkert synker, så vil også tiltaksnivået utover året reduseres, opplyser Elisabeth Lie Nilsen, leder NAV Nord Rogaland i en pressemelding.

Høyest ledighet er det nå i Vindafjord som har 3.1% helt ledige, deretter følger Haugesund med 2,7%, Karmøy med 2,5%, Bokn med 2,5%, Sauda med 1,4%, Tysvær med 1,3% og Suldal lavest med 0,7% helt ledige.

Bruttoledigheten – de helt ledige pluss de på tiltak,  ser nå slik ut:

Rogaland: 3,9% bruttoledighet

Haugesund: 3,7% bruttoledighet

Vindafjord: 3,6% bruttoledighet

Karmøy: 3,2% bruttoledighet

Sauda: 2,8% bruttoledighet

Tysvær: 2,1 % bruttoledighet

Suldal: 1,0% bruttoledighet

Utsira og Bokn: (Oppgis ikke – lave tall)

Flere varsler om mulige permitteringer

NAV Nord Rogaland har i april mottatt litt flere varsler om permittering enn de har gjort på en stund. De har mottatt fem større varsel om mulig permittering på til sammen 193 personer.

– 70 av disse var varslet på grunn av streiken som bortfalt. De resterende er fra bygg- og anleggsbedrifter og fra industribedrifter.  Vi har ikke mottatt noe større varsel om oppsigelser i april, sier Nilsen.