47439_133524350027173_267155_n (1)

Satser på å starte HTG ungdomsskole neste år

Men først må kommunen gi grønt lys. Saken skal mest sannsynlig behandles i formannskapet 16. mai.

HAUGESUND: HTG har søkt utdanningsdirektoratet om å åpne idrettsungdomsskole for 90 elever. Det er direktoratet som fatter vedtak, men søknaden er sendt på høring til Haugesund kommune. Rektor Harald Tvedt ved HTG venter nå spent på svar.

– Vi har tror på at vi vil få lov av direktoratet å etablere skolen. Vi har ikke hørt noe fra kommunen ennå, men vi håper de er positive.

Ordføreren: – Vi må se på konsekvensene

Haugesund-ordfører, Arne-Christian Mohn, forteller at søknaden snart skal behandles av fagfolkene i kommunen. Mest sannsynlig skal saken tas opp i Formannskapet 16. mai.

– Kommunen har ikke lenger mulighet for å si ja eller nei til privatskoler. Vi kan ikke nekte dem, men vi må se på hvilke konsekvenser det vil få for kommunen. Om det er positive eller negative, sier Mohn.

Starter byggeprosessen snart

Ifølge direktoratets tilbakemeldinger blir det fattet vedtak innen 1. februar neste år. HTG ser derfor for seg å starte ungdomsskolen høsten 2019.

– Vi ser at det er veldig populært å kombinere skole med idrett. Foreldrene er veldig på, og vi merker elevene også er gira på dette. Vi er sikre på at det finnes et marked for at vi kan begynne med idrett tidligere enn det vi gjør i dag, sier rektor Harald Tvedt.

Ungdomsskolen vil få navnet HTG-U, og blir et eget aksjeselskap som skal leie lokaler av HTG. Selv om direktoratet sier nei til ungdomsskole, skal skolebygget uansett utvides.

– Byggeprosessen starter allerede nå i sommerferien. Vi har fått godkjent et nybygg på drøyt 1.000 kvadratmeter areal, forteller rektoren.