Skjermbilde 2018-04-24 kl. 16.11.28

Pushwagner er død

Terje Brofors, eller Hariton Pushwagner som han kalte seg, er død. Kunstneren, som ble 77 år gammel, besøkte flere ganger Haugalandet, blant annet i 2011 da han avduket bildet sitt på veggen til Scandic Maritim.

OSLO/HAUGESUND: Bildet ble avduket under filmfestivalen, og Pushwagner viste seg fra sin uortodokse, lekne side da han tegnet bart på Gunnar Johan Løvvik med rød tusj.

Pushwagner ble regnet som en landets viktigste samtidskunstnere. I mai 2017 hadde han en utstilling i Stord kulturhus, som trakk et stort publikum.

TV Haugaland møtte Pushwagner like før utstillingen åpnet. Da snakket han blant annet, med glimt i øyet, om hvordan hodet hans så ut inni. Forfatter Petter Mejlænder, som har skrevet bok om kunstneren, sa da at Pushwagners selvportrett med 23.000 nakne kvinner kunne overføres til de fleste menn. Selv sa kunstneren at hjernen hans er som en fallskjerm.

Møt Pushwagner i arkivsaken fra mai 2017 i videovinduet over.