1mai4

Haugesund Ap og LO feirer ikke dagen sammen

I år blir den lange tradisjonen med felles feiring 1. mai brutt for Haugesund Ap og LO. Etter at styret i LO betakket seg for å slippe Hadia Tajik til på talerstolen, har Arbeiderpartiet bestemt seg for å trekke seg fra arrangementet.

HAUGESUND: Men feiring av Arbeidernes internasjonale kampdag blir det likevel. 

– Det er mange arrangementer både i Haugesund og i nabokommunene, så vi oppfordrer medlemmene til å gjøre det som føles rett for dem på 1. mai. Noen er jo medlemmer av LO også, andre bare i Arbeiderpartiet. Det viktigste er at en får markert dagen for det den er, sier leder i Haugesund Ap, Liv Auestad. 

Uenighet om taleren

Arbeiderpartiet tilbød LO i Nord-Rogaland at nestleder Hadia Tajik skulle tale i Haugesund og Sauda 1. mai. På et styremøte sa imidlertid LO nei takk til Tajik som taler. Årsaken ble sagt å være Acer-saken.

– Vi avsluttet samarbeidet med LO om årets 1. mai-markering, da LO besluttet at ledelsen i Ap ikke er velkomne som talere. Vi valgte å stille oss bak vår demokratisk valgte ledelse, sier Auestad til tvh.no.

Hun er tydelig på at Ap åpner døra for samarbeid med LO foran neste års 1. mai-markering.

– Ja, jeg håper vi kan få en fin feiring sammen neste år. 

Se også: Hadia Tajik nektes å tale i Haugesund og Sauda 1. mai