Røværfjord-17-mai

Værtrøbbel gjorde sirabuen øyfast

For sirabuen er båttransport til og fra øya helt avgjørde. Det fikk de merke torsdag da den siste avgangen til øya fra Haugesund klokken 19.15 ble innstilt. Dermed gikk heller ikke fredagens første avgang klokken 06.30 som planlagt.

– Avgangen klokken 19.15 ble innstilt på grunn av strøm og vindforhold. M/S Røværfjord er mindre enn den vanlige ferje og ha dermed større begrensinger på vær og vindforhold, opplyser daglig leder Gunn Lovise Gautesen i Røværfjord AS.

Røværfjord har i disse dager tatt over trafikken til og fra Utsira fordi M/S Utsira er på verksted. En av de som ikke kom seg til fastlandet i morgentimene fredag var Utsira-ordfører Marthe Eide Klovning. Hun skal etter planen delta på Haugaland Vekst sitt møte i Haugesund.

Det betyr at jeg dessverre ikke kommer meg til representantskapsmøtet i morgen. Dette er nok et eksempel på hvorfor denne typen båt er uegnet til å gå over Sirafjorden. Det skal ikke mer til enn en liten kuling, og vi kommer oss ikke av øya. Vi er så takknemlige for at vi har en god og robust båt til vanlig, skriver Utsira-ordføreren i en e-post.

Røværfjord gikk i normal rutetrafikk fra morgentimene fredag. Første avgang gikk fra Haugesund klokken 08. Avgangen fra Utsira går som normalt klokken 09.30.