Deltagere fra Haugesund Turistforening sitt prosjekt «Friluftsliv for alle – hele året» gleder seg til å være med på Haugesund på langs for første gang.
Deltagere fra Haugesund Turistforening sitt prosjekt «Friluftsliv for alle – hele året» gleder seg til å være med på Haugesund på langs for første gang.

Nå blir Haugesund på langs tilrettelagt for alle

I år vil alle som vil få mulighet til å delta i Haugesund på langs, når Haugesund Turistforening åpner ny og tilrettelagt turløype for rullestolbrukere, barnevogner og andre som ikke kan gjennomføre den opprinnelige ruten.

FRILUFTSLIV: For fjerde år på rad arrangerer Haugesund Turistforening Haugesund på langs. Turen er også for mange kjent som årets fineste søndagstur hvor du fra nord til sør skal bestige syv av byens topper med den beste utsikten.

I den origniale løypen er første topp man bestiger Nuten. Deretter følger Svartups, Orkjå, Mosskarfjellet, Vardafjellet og Storasundfjellet og Skjenarefjellet.

– Vil inkludere alle

Nytt for i år er at det er laget til en tilrettelagt løype for rullestolbrukere, barnevogner og andre som ikke kan gjennomføre den opprinnelige løypa som er på 13 kilometer.

– Haugesund Turistforening har en lang tradisjon for å inkludere alle i sine friluftslivsaktiviteter, både med gruppen Friluftsliv for alle og aktive trilleturgrupper for foreldre og deres små barn. Vi vil at også Haugesund på langs skal bli en regional turtradisjon for alle. Derfor åpner vi en tilrettelagt løype, hvor også disse gruppene får anledning til å delta, sier daglig leder i Haugesund Turistforening, Lauren McPherson Simonsen.

Haugesund på langs dugnadsgjengen

Kortere tur og mindre stigning

Den tilrettelagte løypen er uten mye stigning og er på 4,5 kilometer. Den har samme start- og målområde som hovedløypa ved Obs Bygg på Raglamyr. Videre går løypen mot vest.

Ved Drivhuset går den inn på traseen til «Haugane rundt» og følger den til Floravegen. Deretter følger løypen Floravegen, før den går opp sykkelstien til Brakahaug skole. Videre følger den «Haugane Rundt»-traseen tilbake til Drivhuset og videre mot Raglamyr og målområdet.

Langs løypen er det satt opp syv poster som skal speile de syv toppene langs hovedløypen. Flere av postene vil være bemannet, og ved hver post vil deltakerne finne spørsmål og få muligheten til «klippe en topp».

Allerede mange påmeldte

450 personer har forhåndspåmeldt seg til det som skal bli årets fineste søndagstur. Arrangørene forventer rekordmange deltakelser dette året, etter å ha tilrettelagt slik at flere kan være med.

– En utrolig flink dugnadsgjeng har jobbet med stien i både snø og regn, og sponsorene er i ferd med å gjøre klar toppene sine. Selv om turen er en opplevelse uavhengig av vær og vind, håper vi selvsagt på solskinn, og forventer ca. 1500 deltakere. Vi gleder oss til å ta i mot de som har vært med før og ser frem til å ønske velkommen til mange nye deltakere, sier Simonsen.