godhet

”Godhet” arrangeres nå også på Nord-Karmøy 

I slutten av mai arrangerer menigheter på Nord-Karmøy ”Godhet”. Det bygger på å gjøre noe godt for andre mennesker i lokalsamfunnet.  

KARMØY: -Vi vil sette av noen dager i uke 22 til å få folk med på Godhet. Vi trenger folk til å utføre oppdrag. Det kan være alt mulig, sier pastor i Karmøy Frikirke, Lars Øystein Folkedal.

 – Fint at vi kan gjøre noe sammen

 Godhetsfestivalen startet opp i 2006, arrangert av IMI kirken. I dag er det menigheter over hele landet som arrangerer Godhet.  Menighetene på Vea arrangerer Godhet for fjerde gang i år.  

 – Det har vært fantastisk godt mottatt. Det har vært en ren festuke de tidligere årene. Tidligere har det vært flest fra menigheten som har bidratt, men vi ønsker at andre også kan bidra, sier Grethe Flotve Myklebust, leder for Godhet Vea. 

 Med et stort engasjement på Vea i flere år, ønsker også menighetene på Nord-Karmøy å arrangere en godhetsuke.   

– Vi har fått god hjelp i å organisere dette på en grei måte. Det er kjekt at menigheter som ellers ikke samarbeider så mye, her har muligheten til å gjøre noe sammen. Jeg ser på det som en flott mulighet til å bygge en bro mellom menighetene, sier Folkedal.  

Åpent for alle

Arrangører av Godhet Nord-Karmøy er Avaldsnes menighet, Torvastad menighet og Karmøy Frikirke. Oppdrag som kan gjennomføres er for eksempel hagearbeid, maling, rydding og vasking. Større oppdrag og oppdrag som krever fagkompetanse blir ikke utført.  

 – Jeg håper at vi får en del meldinger der folk melder inn det de har behov for hjelp til. Det er åpent for alle og de fleste oppdrag. Vi regner med at flesteparten som stiller opp er med i en av menighetene, men det er åpent for alle å melde seg på, sier Folkedal.  

Hvorfor ble dere med på dette? 

– Vi vil gi noe tilbake til lokalsamfunnet av godheten som vi har fått, og det er alltid kjekt å hjelpe folk som har behov. Vi ønsker å bygge godhetskultur, avslutter Folkedal.