Ordfører Tormod Våga med kasserer i Bokn Sanitetsforening Elly Borgenvik og nestleder 
Inger Synøve Boknaberg.
Ordfører Tormod Våga med kasserer i Bokn Sanitetsforening Elly Borgenvik og nestleder Inger Synøve Boknaberg.

Bokn Sanitetsforening sørget for helsesykler til sykehjemmet

Gjennom basarer og salg av fastelavensris samlet Bokn Sanitetsforening inn penger til elektriske sykler etter forespørsler om mer friluftsliv fra de pårørende på sykehjemmet.

BOKN: Ideen om sykler kom som et tips fra de som jobbet på sykehjemmet. De pårørende hadde et stort ønske om å få pasientene mer ut i friluft.

– Jeg håper at det betyr noe for dem, og at de blir godt brukt. Det er ikke alltid lett å få pasientene ut, så vi håper dette hjelper. De har allerede vært å prøvd den noen turer med pasienter, så det er veldig gøy, sier nestlederen i sanitetslaget, Inger Synnøve Boknaberg.

Syklene har en pris på 70 tusen per stykk. De er elektroniske, og er utstyrt med en vogn foran slik at det er plass til pasientene.

Flott initiativ

Det er totalt skaffet to sykler til sykehjemmet. Den ene finansiert av gjengen bak sanitetsforeningen og den andre av kommunen og folkehelsemidler.

– Vi var kjempeglad da initiativet fra sanitetsforeningen kom. Vi har bare en ting vi inderlig håper, og det er som Inger Synnøve sier, at de skal bli brukt mye. Når det legges så mye penger og arbeid i noe, så er det kjekt at det også blir godt brukt og blir til glede for de det gjelder slik det var tenkt når de ble kjøpt. I fint vær så er det midt i blinken for de som jobber på sykehjem å ta pasienter ut, og ellers bare for en tur på butikken for å lufte seg litt og få en god hverdag, sier ordfører i Bokn kommune, Tormod Våga.

– Ja bare det å kjenne på kuskitlukten hjelper, ler Boknaberg.

Bidrar med mye

Ordører benytter også anledningen til å skryte av Bokn Sanitetsforening.

– De er utrolig flinke til å være med på alle mulige prosjekter. Nå er det syklene, og tidligere var det lavo nede på miljøannlegget. Jeg kunne ha ramset opp enormt mange prosjekter som saniteten har drevet i gang med betydelige summer. Det setter vi utrolig stor pris på, sier Våga.

– Det er fint å høre at de setter pris på oss. Og ikke minst er det utrolig kjekt å bidra til ting i nærmiljøet, sier Boknaberg.