arkivfoto
arkivfoto

– Dette er et av sesongens viktigste stevner

PADLING: Fredag sesongdebuterer Lars Magne Ullvang fra Tysvær Kano- og Kajakklubb under Copenhagen Spring Regatta. For tysværpadleren blir regattaen i København et av sesongen viktigste stevner.

– Jeg har trent godt, men er spent på formen. Løpet er avgjørende for hvordan sesongen vil utarte seg. Jeg er avhengig av å få et godt resultat for å få padle World Cup ettersom stevne fungerer som kvalifiseringsløp, sier Lars Magne Ullvang på telefon fra Portugal.

Her har det norske landslaget finpusset formen siden påske. Laget reiser rett til stevnet i København. Ullvang håper å padle K1 i verdenscupen denne sesongen. For å få til det må han bli blant de to beste nordmennene.

– Målet er å bli beste nordmann. Da vil jeg padle K1 denne sesongen. Jeg hadde et godt stevne her i fjor. Da hadde jeg litt stang inn og vant både K1 500 meter og K1 1000 meter, sier Ullvang.

I helgen konkurrerer Ullvang på K1 500m, K1 1000m, K2 1000m sammen med Eivind Vold fra Oslo KK og K4 500m sammen med nevnte Eivind, Lars Hjemdal, Oslo KK, og Amund Vold, Oslo KK.

En annen tysværpadler det knyttes store forventninger til er Elise Erland. 18-åringen er siste års junior og eldst i klassen, men allerede i fjor da hun var yngst stabiliserte hun seg som Norges 2. beste juniorpadler.

Målet i år er å vise at hun er den beste junior damepadleren i Norge. Under helgens regatta i København padler hun K1 500m, K1 1000m og K2 500m sammen med Marte Løseth fra Bærum KK, samt K4 500m med nevnte Marte, Thea Røsten, Strand KK og Linn Sofie Toppe fra Njørd KK.

Helgas regatta samler alle de beste junior og senior padlerne fra Norge, Danmark og Sverige. Hvordan det går under helgas konkurranse kan du se her.