Foto: Tipser
Foto: Tipser

– Det blir nok hvitt i sjøen ut uka

AIBEL: Testing av branntekniske installasjoner gir hvit sjø utenfor Aibel. Store hvite flak har de siste dagene blitt observert i Karmsundet utenfor Aibel. Flere har vært bekymret for at det hvite skummet er uønskede miljøgifter. Fakta er imidlertid noe helt annet. Kommunikajsonsrådgiver Christian Foder ved Aibel i Haugsund har følgende forklaring.

– I disse dager tester vi de branntekniske varslingssystemene på Johan Sverdrup. Det har ført til at det har blitt brukt skum som er kommet i sjøen. Dette skummet utgjør ingen fare hverken for mennesker eller dyr og forurenser ikke, forklarer Foder.

Skummet skal i utgangspunktet løse seg opp selv, men det fine været har ført til at dette har tatt lenger til en vanlig. Testingen vil trolig pågå ut uken. Foder opplyser at arbeidet med plattformen er i rute og at Johan Sverdrup etter planen skal forlate Haugesund i månedsskiftet mai/juni.