IMG_3202

– Det finnes ikke en bedre dag å starte gokartsesongen på

Gokartsesongen startet i helgen for fullt på Årabrot med det tradisjonelle «Løp og lær». Lørdag var det hele 67 unge sjåfører som var klar for å ta seg noen runder rundt banen.

MOTORSPORT: – Dette er årets første løp for mange. De skal myke seg litt opp, føle seg vell i gokarten, og få adrenalinet ut. Men det skal skje på en sikker og kontrollert måte, og det er det vi holder på med i dag. Vi går blant annet gjennom reglene for hvordan man skal kjøre ute på banen, sier Svein Ildgruben i NMK Haugaland.

Han forteller at dette er en motorsport, men at de på Haugalandet sjeldent opplever noen skader.

– I fjor hadde vi ingen skader på Haugalandet, og vi håper at det skal fortsette slik, sier Ildgruben.

God stemning

De fleste unge sjåførene er fra Rogaland og Bergen, men også én har tatt turen helt i fra Trøndelag og til solfylte Haugesund.

– Flere steder i lander er det fortsatt snø, men her på Vestlandet har endelig våren kommet. Det er god stemning og et nydelig vær, sier han.

– Nå er det så mange som har gledet seg i hele vinter til å komme i gang. Det finnes ikke en bedre dag å starte på enn dette, legger motivatoren og fysiske treneren Fredrik Brenna-Lund til.

Veien til toppen

Brenna-Lund jobber som landslagstrener i Bilsportforbundet og i Eliten. Han har møtt opp på Årabrot i helgen for blant annet å fortelle om veien til toppen.

– Det er mulig for ungdommene å starte med å drømme allerede her. Dette er den neste generasjon utøvere, som kanskje jeg får jobbe med en dag. Det er en glede for meg å komme hit å se på de yngste utøverene, som skaper drømmer om å nå helt opp, sier han.

I morgen skal han ha en hel dag med fysisk trening på Trimeriet i Skjoldavegen for de som er 12 år og oppover.

– Jeg er veldig glad for at Fredrik kommer og bruker en hel helg med oss, sier Ildgruben og smiler.

Høy fart og spenning

12 år gamle Nicolai Finsås har holdt på med gokart i hele seks år. Han legger ikke skjul på at det er spenningen og høy fart som er det kjekkeste.

– Det som er kjekt med gokart er høy fart, spenning, og det er veldig gøy å kjøre forbi andre folk. I starten kan det være litt skummelt, men ikke når man har holdt på med det så lenge, sier han.

Finsås forteller at de har lært mye av motivatoren, Fredrik Brenna-Lund, som blant annet å drikke nok vann og ha et bra kosthold.

– Og så har vi lært hva man må gjøre for å bli best, sier han og smiler.

Se bildeserie over.