Fotograf: Carsten Jøssund
Fotograf: Carsten Jøssund

Utsolgt før dørene åpner

I år er det tiårsjubileum for Vise og lyrikkfestivalen på Høvleriet i Haugesund. For første gang er billettene utsolgt før dørene åpner.

Haugesund: – deLillos var de vi ville prøve å få hit i år, og det klarte vi. Det har ført til at billettene til Lørdagen allerede er utsolgt. Fredagen har vi fortsatt noen billetter igjen, sier festivalsjef, Helge toft.

 – Kan bli ganske magisk

– Lars Lillo-Stenberg var gjest her for tre år siden, hvor han leste opp noen av tekstene sine. Han gav beskjed den gang at han ønsket å komme tilbake med deLillos en gang. Det er ganske lenge siden de har spilt her, så det er veldig kjekt at vi fikk det til, sier Toft.

 I tillegg til deLillos kommer det også en del lokale artister og lyrikere. Blant annet Kolbein Falkeid sammen med Nils Økland.

– På Fredagen er et av høydepunktene Kolbein Falkeid og Nils Økland. Falkeid er ikke så ofte å se på en scene lenger, så det er ganske stas og unikt at han kommer. Han er landets fremste lyriker, så det kan bli ganske magisk, sier Toft.

 Fokus på unge lokale

Toft er en av de som har vært med å arrangere festivalen siden oppstart i 2009. Sammen med Bjørn Dybdahl og Jan Mathiesen har han klart å spikre sammen et program for helgen som har en god blanding av musikk og lyrikk.

– De fleste som kommer for å høre på bandene, men så får de med seg diktene innimellom. Tilbakemeldingene jeg har fått tidligere er at folk blir veldig imponert over lyrikk-innslagene.

 Sammen med de store navne finner en også unge lokale talent.

 – Reglene våre har bestemt at vi alltid skal ha lokale unge med i programmet. Det er viktig for oss at det er en plass vi kan vise de unge fra regionen, sier Toft.

Selv om det er Toft, Dybdahl og Mathiesen som står for mye av arbeidet, har de fått god hjelp.

– Vi har fantastiske folk rundt oss. Så må jeg få skryte av den fantastiske ”høvlerigjengen”. Vi hadde ikke klart alt dette alene, avslutter Toft.