Siste:

Tor Nilssen — Bilde 1 av 8
Tor Nilssen — Bilde 2 av 8
Tor Nilssen — Bilde 3 av 8
Tor Nilssen — Bilde 4 av 8
Tor Nilssen — Bilde 5 av 8
Tor Nilssen — Bilde 6 av 8
Tor Nilssen — Bilde 7 av 8
Tor Nilssen — Bilde 8 av 8

Én kvinne og tre menn

– Hva gjør man når man er ødelagt? Spørsmålet ingen kan svare på ligger hele tiden og dirrer under handlingen. Og når publikum reiser seg og forlater premieren, tar de spørsmålet med seg.

KULTUR: For «Sviker – historien om en frontsøster» handler ikke bare om Astrid og minnene hennes, men om alle som lever med hemmeligheter de ikke kan snakke om. Hemmeligheter som etter hvert forteller seg selv.

Astrid er en eldre kvinne som lever isolert i huset sitt. Den eneste som kommer innom er en mannlig hjemmesykepleier. Men plutselig står sønnen i stuen hennes. Han vet om landssvikerdommen. Han vil ha svar.

Det er bare to skuespillere på scenen under forestillingen. Likevel er tre menn og en kvinne hele tiden til stede. Herman, Henrik og Thorbjørn. Den tyske soldaten, hjemmesykepleieren og sønnen. Og i kvinnen, Astrid, går den den unge frontsøsteren og den eldre kvinnen hånd i hånd, gjennom hele forestillingen. Mot slutten dukker mannen hennes, Mathias opp, med et svar som ikke gir ro.

– Jeg var gift med en gåte.

Nina Sele spiller ikke bare Astrid, hun er Astrid. Det ene øyeblikket den unge frontsøsteren, som lyser opp og blir vakker når Herman ser på henne. Det neste den eldre forvirrede kvinnen. Ola Magnus Gjermshus er hennes mannlige motspiller og beveger seg elegant mellom de tre mennene i Astrids liv, mellom fortid og nåtid.

 

Dramatiker Marius Leknes Snekkevåg står for sceneteksten, og forestillingen er produsert av Haugesundkompaniet Scenekraft i samarbeid med Haugesund Teater.

Stykkes er satt opp på Festivitetens intimscene denne helgen, og fra torsdag til søndag neste uke.