Hadia Tajik på landsstyremøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo.

Hadia Tajik nektes å tale i Haugesund og Sauda 1. mai

Er uønsket som 1. mai-taler av Nord Rogaland LO.

Arbeiderpartiet tilbød LO i Nord-Rogaland at nestleder Hadia Tajik skulle tale i Haugesund og Sauda 1. mai. På et dramatisk styremøte i Nord-Rogaland LO mandag, sa styret nei takk til at hun skal slippe til fra talerstolen, skriver VG. Årsaken skal være den betente Acer-saken.

– Det kom opp et forslag om at man ikke ønsket noen fra ledelsen i Ap som taler, på grunn av behandlingen av Acer-saken. Ved voteringen ble det 5–2 mot at hun skulle få tale, bekrefter styreleder Geir Allan Stava (SV) i Nord-Rogaland LO, ovenfor avisen.

Det sensasjonelle er at det var styremedlemmene med Arbeiderparti-bakgrunn som stemte for å nekte å ta imot Tajik. Stava og en annen SV-er i styret ville si ja til Ap-politikeren.

– Jeg synes det er en overreaksjon. Jeg har ikke sett at Hadia har flagget sitt syn spesielt sterkt i Acer-saken. Og jeg mener 1. mai skal være en dag for samarbeid og samhold og mener det er uheldig med slike markeringer. Vi må tåle at det er uenighet, også på arbeiderbevegelsens felles dag, sier Stava til VG.