Skjermbilde-2017-03-30-kl.-20.51.32

Jubilerer med flere og større båter år

Et sikkert vårtegn er i anmarsj.

BÅTLIV: Selv om snøen fremdeles ligger flere steder på Haugalandet og gradestokken ligger nærmere null enn 10 er flere sikre vårtegn å se. Et av disse er den årlige båtmessa i Haugesund. Førstkommende helg er det igjen klart for båtmesse langs Indre Kai. Haugesund Båtmesse samler over 20 utstillere fra hele Vestlandet, og i år stilles det ut større båter enn på lenge.

– Vi får tilbakemelding både fra publikum og utstillere at de setter pris på et slik treffsted. Haugesund har bygd en tradisjon med en messe på sjøen ved starten av båtsesongen hvert år. Mange kommer langveisfra for å delta, sier ansvarlig for Haugesund Båtmesse, Odd-Steffen Garvik i en pressemelding.

Haugesund Båtmesse ble arrangert for første gang i 2008, og i år er det 10-årsjubileum. Etter noen år mer et litt roligere marked, er det igjen økt optimisme i markedet.  Båtene i jubileumsåret er større og dyrere enn tidligere. Messas største båt er en 60 fot Explorer. Yachten er spekket med luksus og komfort, og etter tilpasning og skreddersøm for hver enkelt kunde kommer prisen gjerne på 16-18 millioner.

– Vi ønsker at de fleste skal finne noe av interesse. Utstillerne kommer med daycruisere, praktiske bruksbåter, seilbåter og store cabincruisere, men også små landstedsbåter for den yngre garde, vannscootere og skjærgårdsjeeper. Vi gleder oss til å samle bransjen, kunder og alle båtinteresserte denne helgen, sier Garvik.

Messa har gratis inngang. Messeområdet strekker seg fra indre kai og til Scandic Maritim i Haugesund. Båtmessa har pleid å være godt besøk. I fjor var rundt 4000 personer innom.