Siste:

De-Press

De Press gjør sin første konsert i Haugesund på 37 år

Gruppa som ofte åpner konsertene sine med hammer og ambolt, og topper den musikalske opplevelsen med vinkelsliper, kommer tilbake til Haugesund.

HAUGESUND: Legendariske De Press gjør sin første konsert i Haugesund på 37 år. Billettene ble sluppet i dag, dørene åpner på Flytten 12. oktober.

De Press startet våren 1980, da Andrej Nebb, musiker med polsk bakgrunn, fant tonen sammen med Jørn Christensen på gitar og Ola Snortheim på trommer. I 1981 utga gruppa den første plata,  «Block to Block”, som de fikk Spellemannsprisen for i 1982. Samme år ble gruppa oppløst, men de gjorde comeback i 1990 og har siden gitt ut flere plater.

Sangene til De Press er skrevet på polsk, norsk og engelsk og har sin bakgrunn  i polsk og norsk folklore og poesi, samt europeisk nywavemusikk. Konsertene tiltrekker seg ofte et stort publikum, og åpner gjerne med hammer og ambolt i tillegg til vinkelsliper.

For tiden har bandet med seg Helge Hovland på gitar,  Atle Rakvåg på bass og Jonas Kjærnsrød på trommer.  Andrej Nebb er vokalist.