IMG_3971 2

Espevær har 90 fastboende mennesker. I  påsken syvdobles innbyggertallet på det lille øysamfunnet

PÅSKE: Øyidyllen ytterst i havgapet sør på Bømlo er et rolig sted å være. Øya er mest kjent for ufo-ringene og hummerparken. I påsken eksploderer imidlertid det idylliske samfunnet i et furore av liv.

– Det er jo veldig flott her ute, sier Frode Sortland. Han har tatt med seg hele familien fra Bremnes litt lenger nord på Bømlout til Espevær denne langfredagen.

Og han er ikke alene. Allerede på kaien i Eidesvik i Langevåg er det trangt om plassen på parkeringsplassen. Skyssbåten må kjøre to ekstraturer for å ta med seg alle som vil ut til Espevær.

– Påske med sjøen er helt glimrende, i alle fall når været er som det er i dag, sier Sortland.

På kaien utenfor øyas eneste dagligvarebutikk er det allerede travelt. En jevn strøm med mennesker er innom. For butikkeier Ragnfrid Sønstabø er alle besøkende et kjærkomment syn.

– For meg er påskeuka en av de beste ukene i året. Da er det mye kunder innom og det ser ut til øke på fra år til år, sier Sønstabø.

Hun overtok butikkdriften på øya for elleve år siden. Butikkeieren innrømmer at driften er av helårsbuttikken er avhengig av et godt sommerhalvår.

– Det er klart det er en del vanskeligere å drive om vinteren. Påsken er i så måte en fin sesongstart for butikken. Da åpner folk hyttene sine og da vet jeg at jeg kan se frem til noen gode måneder med høy omsetning, sier Sønstadbø.