Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nå kan du få satt reisevaksiner hos lokale apotek 

Apotek 1 Amanda og Apotek 1 Kopervik er to av 24 Apotek 1 i Norge som vil fra 3. april til 30. juni få sette reisevaksiner. Tjenesten er i samarbeid med den nettbaserte legetjenesten Eyr. 

HELSE: Farmasøyt, Catrine Tangen ved Apotek 1 Amanda ønsker med dette å bidra til at flere vaksinerer seg før de drar på ferie, og er glad for at de er en av de utvalgte som får utføre denne tjenesten.

– Vi håper at vi kan få flere til å vaksinere seg ved å tilby en enkel måte å få satt reisevaksiner på. Man kontakter legene i Eyr på mobil eller PC for å få resept. Deretter er det bare å komme innom apoteket, hente ut vaksinen og få satt den med en gang. Trygt og enkelt, sier Tangen i en pressemelding.

Vaksineringen vil bli utført av kvalifisert helsepersonell, og man trenger ikke å bestille time på forhånd. Er man derimot flere som vil sette vaksiner samtidig, er det lurt å kontakte apoteket på forhånd og avtale tidspunkt. Hos Apotek 1 Amanda vil det være mulig å få satt vaksiner i hele åpningstiden i ukedagene, og hos Apotek 1 Kopervik tilbys det vaksinering fra klokken 09:00 til 16:00 på hverdager.

– Det er viktig at man blir sittende i apoteket en liten stund etter at du har blitt vaksinert. 30 minutter bør påberegnes.

Vær ute i god tid

Tangen oppfordrer folk om å være ute i god tid, da flere typer vaksiner trenger minst noen uker før de beskytter som de skal. Har man ikke satt vaksinen før, kan det være at én dose ikke er nok.

– Hvis du planlegger å reise i sommer, vil jeg anbefale allerede nå at man sjekker om man trenger noen vaksiner eller ikke. Denne informasjonen kan man finne på nettsidene til Folkehelseinstituttet. Ikke vent til det er for sent, sier farmasøyten.