Siste:

Østensjø Rederi — Bilde 1 av 5
Østensjø Rederi — Bilde 2 av 5
Østensjø Rederi — Bilde 3 av 5
Østensjø Rederi — Bilde 4 av 5
Østensjø Rederi — Bilde 5 av 5

Østensjø Rederi feiret med dobbeldåp i helgen

Edda Mistral og Edda Passat er nå klare for Storbritannia.

NÆRINGLISV: Østensjø Rederi har hatt en hektisk helg med dåp og sjøsetting av Edda Mistral og Edda Passat. Begge er spesialbygde for å inngå i Ørsted sine operasjoner utenfor kysten av Storbritannia.

– Det er kapasitet til 40 teknikere om bord i tillegg til en maritim besetning på 20 personer – alle i separate lugarer. Innredning er av svært høy standard og inkluderer alle de fasiliteter befrakteren trenger for å utføre sine operasjoner fra fartøyet, opplyser Østensjø Rederi i en pressemelding.

Satser sterkt på offshore vind

Edda Passat leveres fra verftet siste uken i februar og starter deretter sin operasjon i vindparken Race Bank. Søsterskipet Edda Mistral leveres i august og vil operere i vindparken Hornsea 1. Ved levering vil fartøyene starte på kontrakt for Ørsted med varighet 5 år fast + 5 x 1 års opsjoner.

– Østensjø Rederi startet operasjonen på Race Bank allerede i august 2017, og er svært tilfreds med at det første nybygget snart er på plass. At Ørsted, som er den desidert største innen offshore vind, har gitt oss denne tilliten er svært viktig. Offshore vind vil være en svært viktig del av rederiets operasjoner i fremtiden, sier adm. direktør Kenneth Wallan i Østensjø Rederi.