Arkivfoto
Arkivfoto

Juridisk abort ble avvist på Frp-årsmøte

Enstemmig nei fra Frp-politikerne i Rogaland.

JURIDISK ABORT: Forslaget om å utrede «juridisk abort» i Norge skapte stor debatt i forkant av Rogalands Frps årsmøte, og ble møtt med kraftig fra blant annet Ap og Krf. Stavanger Frp sitt forslag innebar at biologisk far skal kunne fraskrive seg alle juridiske rettigheter og plikter til barnet.

– Forslaget er et steg i riktig retning mot likestilling der også menn skal få muligheten til å enten si ja eller nei til juridisk ansvar for barn. Jeg ser både fordeler og ulemper med saken. Jeg har ikke bestemt meg helt hvor jeg skal stå, men jeg ser frem til en heftig debatt rundt dette, sa Mathias Vikse Rovik fra Haugesund Frp til TV Haugaland før helgens årsmøte.

Se hele intervjuet her: – Mannen har ikke noe han skulle ha sagt

– Gode intensjoner med å reise debatten

Forslaget ble enstemmig avvist under Rogalands Frps årsmøte. Det er nyvalgt fylkesleder og karmøypolitiker, Bente Thorsen,  godt fornøyd med.

– Jeg er veldig glad for at årsmøtet var tydelig på at de ikke ønsket å verken vurdere eller innføre en juridisk abort i Norge. Det har vært gode intensjoner med å reise debatten, men noe slikt ville satt kvinner i en langt vanskeligere situasjon, sier Thorsen.