Skjermbilde 2018-01-23 kl. 14.51.24

Sean fikk et nytt syn på eldre og sykehjem

For noen år siden jobbet Sean Graeter i oljesektoren. Da krisen traff, byttet han sektor. Med det fikk han en sikker jobb, pluss et helt nytt syn på eldreomsorg på kjøpet.

HAUGESUND: Sean Graeter er en av flere menn som har funnet ut at de kan trives vel så godt i helsesektoren som i industrien. Han jobbet i oljesektoren da krisen traff, og mistet jobben sammen med nesten hele avdelingen sin.

– Jeg var nybakt pappa og måtte revurdere livet. Valget falt på helsesektoren på grunn av trygghet og langsiktighet. 

Og valget gjorde noe med ham.

– Jeg har fått et helt annet syn på alderdom og sykehjem, og en vanvittig respekt for dem som jobber der. 

Plass til mange menn

Helsesektoren ønsker seg menn, og menn fra industrien trenger nye jobber. Dagens informasjonsmøtet til «Menn i helse» ble en suksess før det startet. Auditoriet på høgskolen ble fylt til randen da 120 menn, som i dag er under NAV etter å ha mistet jobben, møtte opp for å høre mer om mulighetene for å ta fagbrev som helsefagarbeider. 

– Alle får muligheten til et intervju, så velger vi ut 30 stykker som siden skal bli til 20, sier Vidar Kringlemoen, fylkeskoordinator for «Menn i helse» i Rogaland.

Tanken er at disse starter med sommerjobb på sykehjem i distriktet. Graeter tenker det er godt både for de som blir omskolert og for de eldre, som får flere menn inn i livene sine.

– Vi trenger både mamma og pappa når vi er små, og vi trenger menn og kvinner i livene våre når vi blir eldre.