Siste:

KAN BLI STADION-SVØMMEHALL: Nå må politikerne ta stilling til nærmere hvor på Flotmyr folkebadet skal plasseres. En av mulighetene er ved Haugesund stadion.
KAN BLI STADION-SVØMMEHALL: Nå må politikerne ta stilling til nærmere hvor på Flotmyr folkebadet skal plasseres. En av mulighetene er ved Haugesund stadion.
Foto: Terje Emil Johannessen

Politikerne sa ja til ny svømmehall på Flotmyr

Vil koste kommunen opp mot 300 millioner.

HAUGESUND: Onsdag ettermiddag behandlet formannskapet saken om nytt svømmeanlegg i Haugesund. Her ble det vedtatt at den nye svømmehallen blir et folkebad på Flotmyr.

I forrige uke ble det klart at rådmann Ole Bernt Thorbjørnsen går inn for nytt svømmeanlegg ved Haugesund stadion. I sakspapirene foreslås det et mindre folkebad, og etter rådmannens mening bør dette ligge på Flotmyr. Dagens svømmehall er svært slitt allerede. Det har gjort at byens politikere ønsker å få på plass et nytt anlegg så raskt som mulig. I følge rådmannens saksdokument vil et svømmeanlegg i Idrettsparken ta lenger tid å realisere enn forslaget på Flotmyr.

Indbjo inngikk kompromiss

Likevel uttalte Frps gruppeleder i Haugesund, Svein Erik Indbjo, i forrige uke at denne lokalisering var en dårlig idé. Det nye bassenget burde heller være i Idrettsparken, mente Indbjo. Nå har politikeren skiftet mening.

– Klubbene har vært i kontakt med meg, og ønsket fortgang i prosessen. Jeg går derfor tilbake på det jeg sa i media. Jeg vil si tusen takk til både ordfører og rådmann. Jeg gratulerer Haugesund for at vi endelig lander på en bestemmelse, sa Svein Eirik Indbjo under formannskapet.

Et nytt svømmeanlegg vil kunne koste kommunen opp mot 300 millioner kroner. Nå må politikerne vurdere nærmere hvor på Flotmyr den nye svømmehallen vil bli lokalisert. De folkevalgte må også ta stilling til om de skal legge ned Haraldshallen og bassenget på Håvåsen skole.

POLITIKERNE POSITIVE TIL STADION-SVØMMEHALL: Formannskapet onsdag 17. januar.