Siste:

Annelin H. Stangeland — Bilde 1 av 5
Bilde 2 av 5
J.T. Rafdal — Bilde 3 av 5
J.T. Rafdal — Bilde 4 av 5
Bilde 5 av 5

300 små ponnier inntar museet

Hva samlet jenter og gutter på etter krigen? Og hva samler voksne på i dag? Tar du turen på museet i januar kan du se alt fra glansbilder, tegneserier og lekebiler til eggeglass og ikke mindre enn 300 "My Little Ponies".

HAUGESUND: Karmsund folkemuseum har etterlyst samlere, og de var ikke vanskelige å be. Nå i januar stiller flere lokale samlere ut samlingene sine på museet.

– Et personlig høydepunkt for meg førstkommende søndag er en samling med cirka 300 «My Little Pony» og steinsamling fra medlemmer i Haugaland Geologiforening, sier Linda M. Høie, formidler ved Haugalandmuseene i en pressemelding.

Det blir nye utstillere hver søndag. Dermed blir det stor bredde i hva som stilles ut, og hvor gamle tingene er. Dette kan den første søndagen illustrere, der de besøkende blant annet kan se på stein, My Little Pony, eggeglass, modelljernbane og miniatyrfigurer. Andre søndager blir det anledning til å se glansbilder, tegneserier og lekebiler. Flere av samlerne vil være tilstede for å svare på spørsmål fra besøkende.

I tillegg til samlerutstillingen arrangerer museet også en foredragsrekke som har samling som fellesnevner. Førstkommende søndag skal Johanne Bjørnsen snakke om samlerglede og samlemani. Hva samlet jenter og gutter på etter krigen? Tiden der pikene samlet på glansbilder, dukkeliser og servietter. Guttene samlet på frimerker, iddiser, bilnummer.

– Bjørnsen tar oss med tilbake til barndommens rike, sier Høie.

Søndagen etter kommer Jan Terje Rafdal med foredraget «Jeg fant, jeg fant». Søk med metalldetektor er blitt en populær hobby, som fenger alle aldersgrupper. Hvor bør man lete? Hvor får man lov til å lete? Og hva om en finner noe? Rafdal forteller om hvordan man skal gå fram, regelverk og funnene sine.