JOBBER PÅ SPRENG: Parkeier Bernt Kai Velde arbeider med å få på plass en løsning som sikrer driften til Haugaland Zoo.
JOBBER PÅ SPRENG: Parkeier Bernt Kai Velde arbeider med å få på plass en løsning som sikrer driften til Haugaland Zoo.

Mattilsynet gir dyreparken mer tid

Haugaland Zoo får to måneder til for å ordne opp.

KARMØY: For at dyreparken på Torvastad skal bestå, må de oppfylle kravene som Mattilsynet har satt. Det er bare tre dager igjen til fristen utløper, men eier Bernt Kai Velde trenger mer tid på seg for å få på plass et styre. Nå har Mattilsynet Haugalandet bestemt seg for å gi dem to måneder til for å ordne opp, melder Haugesund Avis.

– Vi har fått søknad om utsatt frist, og er villige til å gi utsettelse. Nå setter vi utgangen av februar som ny tidsfrist for at Haugaland Zoo skal være organisert som AS, og ha ny daglig leder og styreleder på plass, sier May Vestbø, leder av Mattilsynet Haugaland, til avisen.

Dyrene ble ikke behandlet godt nok

Det var i sommer at Mattilsynet Haugaland varslet om stenging etter funn av sykdom og underernæring blant dyrene på Haugaland Zoo. Parken fikk da frist på seg til 1. september med å oppfylle Mattilsynets pålegg, noe de klarte.

 I begynnelsen av oktober ble avvikling på nytt et tema etter at Haugaland Zoo sin veterinær Michaela Modig sa opp sin stilling i parken. Dermed oppfylte ikke Haugaland Zoo lenger kravene satt av Mattilsynet. Siden den gang har parkeier Bernt Kai Velde jobbet på spreng for å få på plass en løsning som sikrer driften. 

Velde ble tidligere i høst fratatt ansvaret for drift og dyrevelferd. Fra 1. januar 2018 blir Haugaland Zoo et AS og flere aktører kommer inn i bildet. I tillegg vil bergenser Nils Reither flytte fra New Zealand for å jobbe som veterinær i Haugaland Zoo på Torvastad. 

VILLIG TIL Å UTSETTE FRISTEN: Leder for Mattilsynet Haugalandet, May Vestbø, godkjenner søknaden om lenger tidsfrist.