Siste:

Trompetist i kolonne

Ole Edvard Antonsen havnet i kolonne på Haukelifjell. Så hva gjør man når ventetiden i tunellen er lang og klangen er god?

ARKIV: Det er få ting som kan være så kjedelig som å havne i kolonnekjøring over Haukeli. Det hele stiller seg muligens noe annerledes hvis du står i kolonnekø sammen med Norges mest anerkjente trompetist, Ole Edvard Antonsen, og han har en trompet tilgjengelig. Det fikk resten av de ventene bilistene erfare da trompetisten og sanger Didrik Sollie-Tangen ble kolonnefast etter en konsert i Haugesund for snart tre år siden.

På vei hjem fra konsert i Haugesund en helg i desember 22014 innhentet uværet Ole Edvard Antonsen og Didrik Solli-Tangen. Resultatet ble «O Helga natt» i fjelldypet.

– Det var et spontant innslag fra Ole Edvard, jeg sang litt da vi gikk ut av bilen, så kjente vi den utrolig fine klangen i tunellen. Så sa Ole Edvard, her må jeg bare bare spille litt! Han spilte et vers av O helga natt for oss. Det var magisk, sa Didrik til TV Haugaland den gang.

Solli-Tangen var raskt oppe med mobiltelefonen for å fange det magiske øyeblikket.

Få med deg de vakre tonene i videovinduet over.

Deler av artikkelen er republisert og er fra 16. desember 2014.