Siste:

Westcon/Øyvind Sætre — Bilde 1 av 4
Westcon/Øyvind Sætre — Bilde 2 av 4
Westcon/Øyvind Sætre — Bilde 3 av 4
Westcon/Øyvind Sætre — Bilde 4 av 4

Klare for gigantløft i Ølensvåg

Dekket til Aasta Hansteen, verdens største plattform i sitt slag, kom torsdag formiddag til Ølensvåg. Nå skal Westcon bruke ei uke på å løfte det over på to katamaraner.

VINDAFJORD: Aasta Hansteen er en såkalt SPAR-plattform, som flyter på en stålsylinder og skal brukes på dypt vann. Skroget er 200 meter høyt, 50 meter i diameter, veier 46.000 tonn og blir med det verdens største i sitt slagTorsdag formiddag ankom spesialskipet «Dockwise White Merlin» til Westcon Yards i Ølensvåg med dekket. Det veier hele 24.000 tonn, og skal nå lastes over på to andre tungløftskip ved Westcon, før det seiles videre til Digernessundet på Stord.

– Selv om Westcon har lang erfaring med store operasjoner, er det første gang vi er involvert i denne typen operasjon. Vi har forberedt oss godt og ser frem til å starte arbeidet, sier Malvin Eide, riggsjef ved Westcon Yards i en pressemelding.

Ved Westcon blir operasjonen gjennomført ved at tungløftskipene «Wist» og «Teal» legger seg under toppdekket, samtidig som «Dockwise White Marlin» senker seg ned i sjøen. Når de to skipene har overtatt vekten av toppdekket, blir det løst fra «Dockwise White Marlin» og sikret for transport til Stord på rammer laget spesielt for dette oppdraget. Operasjonen vil ta om lag en uke.

Se bilder fra ankomsten i galleriet over.