Arkivfoto: Scanpix
Arkivfoto: Scanpix

24-åring dømt for voldtekt av mindreårige jenter

En 24 år gammel mann er i Haugaland Tingrett dømt til fire års fengsel etter flere tilfeller av voldtekt og seksuell omgang med barn under den seksuelle lavalder.

HAUGALAND TINGRETT: I et av tilfellene dreier det seg om barn under 14 år.

I følge rettsdokumentene skal mannen som i dag bor et annet sted i fylket, ha flyttet til et tettsted på Haugalandet høsten 2013. Etter en stund skal ha kommet i kontakt med yngre jenter.

I løpet av de første månedene i 2014 skal han ha blitt kjæreste med en av jentene og hadde sex med henne. Hun var da under den seksuelle lavalderen og de to skal i følge forklaringen ha hatt sex daglig, noe jenta i retten forklaret at hun egentlig ikke ville. Den dømte 24- åringen skal senere ha anklaget jenta for å være utro og skal ha overtalt henne til å bli gravid, noe hun gikk med på.

Skjenket

I Haugaland tingrett kom det frem at han i løpet av det første halvåret av 2014 hadde sex med seks forskjellige jenter. Alle var på gjerningstidspunktet under 16 år. Mannen fylte selv 21 år i perioden overgrepene pågikk.

I følge forklaringene i retten skal den 24 år gamle mannen ha skjenket jentene fulle før han gjennomførte den seksuelle omgangen og samleier med dem. I følge retten skal flere av jentene ha fått store problemer etter hendelsen.

Den 24 år gamle mannen var under behandling av en psykisk lidelse, og er av sakkyndige vurdert til å ha en lett psykisk utviklingshemming. Retten har imidlertid vurdert mannen som strafferettslig tilregnelig.

Fikk strafferabatt

I følge dommen har den dømte mannen fått straffefradrag på til sammen et år, seks måneder for lang saksbehandlingstid og seks måneder for at han selv erkjente forholdene i retten. Mannen er tidligere ustraffet.

24- åringen ble i Haugaland tingrett dømt for et tilfelle av seksuell omgang med barn under 14 år, fire tilfeller av seksuell omgang med barn under 16 år samt ett tilfelle av seksuelt krenkende og uanstendig atferd overfor et barn under 16 år. Dommen er på fire års fengsel, der et år og seks måneder gjøres betinget med en prøvetid på fire år. Han ble i retten også frifunnet for et annet tilfelle av voldtekt.

Han er også dømt til å betale to av jentene 40 000 kroner i oppreisningserstatning. Mannen sitter allerede i varetekt og har fått fratrekk i dommen på 437 dager som han ha sonet allerede.