DØDSULYKKE: Et vogntog veltet på det glatte føret like før Fjæra 16. mars 2016.
DØDSULYKKE: Et vogntog veltet på det glatte føret like før Fjæra 16. mars 2016.

Skal overvåke vinterføret på farlig vegstrekning

Etter flere alvorlige ulykker på E134 ved Fjæra gjør vegvesenet tiltak for å øke trafikksikkerheten.

ETNE: Dødsulykken 16. mars i fjor, der en trailersjåfør fra Slovakia omkom da han mistet kontrollen over vogntoget sitt på glatta, er en av flere alvorlige ulykker i Fjæra de siste årene. Nå skal Statens Vegvesen sette opp en værstasjon. I tillegg skal det settes opp nye skilt, der det varsles at det er slutt på salting med både norsk og engelsk tekst, skriver Grannar.

Kjøreforholdene varierer veldig innerst i fjorden, noe lokalbefolkningen er vant med å ta hensyn til. For andre bilister og entreprenørene som driver med vedlikehold kan det være utfordrende å tolke føret innerst i fjorden. 

– Det skal settes opp en værstasjon med kamera ved Fjærakrysset. Ved hjelp av både levende bilder og måleinstrumenter slipper entreprenøren å sitte i Etne og gjette på hvordan det ser ut der inne, og det blir enklere å iverksette tiltak, sier  Lars Øyre i Statens Vegvesen til Grannar.

I løpet av de nærmeste dagene skal det også avgjørs om det skal saltes videre opp Fjærabrekkene til Rullestad ved behov. I dag stopper entreprenørene saltingen ved Fjærakrysset.