Siste:

SATSER VIDERE PÅ GRAN CANARIA: Adm.dir. Odd Are Tveit og Otech bygger ny oljebase for 30 millioner euro.
SATSER VIDERE PÅ GRAN CANARIA: Adm.dir. Odd Are Tveit og Otech bygger ny oljebase for 30 millioner euro.

Haugesundsselskapet Otech satser stort på Gran Canaria

Otech bygger oljebase for 30 millioner euro på Gran Canaria.

GRAN CANARIA: Etter at offshoreserviceselskapet Otech fikk en rekke vedlikeholds- og reparasjonsoppdrag på den strategisk beliggende spanske øya utenfor Afrika-kysten har virksomheten blomstret. For noen år siden flyttet adm.dir. Odd Are Tveit til Las Palmas, noe han mener var et strategisk valg.

– I flere hundre år har Gran Canaria vært et sted for mindre reparasjoner, bunkring og bytte av mannskap. Du finner knapt en sjømann i verden som ikke har vært i Las Palmas, sier Tveit til Finansavisen.

Selskapet utfører i all hovedsak inspeksjoner, reparasjoner og engineering på skrog, propeller og thrustere. Nå bygger de opp en ny oljebase sør for Las Palmas. Det gjør de sammen med det lokale, familieeide bygge- og eiendomskonsernet Satocan.

– Til nå har vi sammen med Satocan investert 10 millioner kroner i selskapet, sier Tveit til Finansavisen.

Otech, eller det ukjente familieselskapet fra Haugesund som Finansavisen kaller det, har fått konsesjon på et område på 92 mål som ligger like ved baseområdet. Utbyggingen av de første byggetrinnene vil foregå over en periode ni år og er anslått til 30 millioner euro.