Eliteserien fotball 2017: FK Haugesund - Brann.

FKHs medaljedrøm brast i Brann-snuoperasjon

FKH kunne gitt seg selv et realistisk håp om medalje med seier mot Brann, men det var bergenserne som stakk av med alle poengene i Haugesund.

FOTBALL: FKH kunne ikke annet enn å ta tre poeng i kveldens toppkamp mot Brann, og fikk således en kjempestart på oppgjøret. Tor Arne Andreassen, spilleren som setter sluttstrek for en fantastisk FKH-karriere etter sesongslutt, pirket inn 1-0 etter at nedfallsfrukten falt ned til ham etter en corner.

Nettkjenningen var samtidig Andreassens 45. siden debuten i 2003, og gjorde at han tangerte Jostein Grindhaug og nå er på delt 5. plass hva angår FKHs største måljegere siden stiftelsen av klubben for nøyaktig 24 år siden i dag.

Scoringsgleden til «Tori» & co. skulle imidlertid ikke vare altfor lenge for FKH. Bare minutter etter utlignet nemlig Brann ved Kristoffer Barmen, og lagene var like langt.

I nøyaktig 20 minutter var lagene à jour, før jubelen brøt løs igjen under flomlysene på Haugesund stadion. Anthony Ikedi nærmest kopierte Tor Arne Andreassens scoring, og noterte seg dermed for sitt andre FKH-mål på sin tredje kamp fra start.

Cosic inviterte Brann inn i kampen

I 2. omgang ble FKH tvunget til å gjøre to tidlige bytter. Først ble Liban Abdi erstattet av brennhete Kristoffer Velde, før Marko Cosic kom inn for Tor Arne Andreassen.

Det siste byttet viste seg å ikke være veldig heldig, både individuelt og kollektivt. Eirik Horneland måtte som følge av skaden til målscorer «Tori» gjøre tre-fire posisjonsbytter, som ødela noe av rytmen og strukturen til FKH, og bare sju minutter etter kroatens innhopp, forærte han Brann en straffe.

Fra elleve meter var kaptein og midtstopper Vito Vormgoor sikker, men Brann var ikke ferdig. Selv om FKH hadde kjempemuligheter både på 2-1 og 2-2, skulle Torgeir Børven straffe hjemmelaget hardt etter 82 minutter.

Bergenserne kom på en monsterkontring, og når færøyske Gilli Rolantsson la inn til innbytter og tidligere utenlandsproff Torgeir Børven, satte Hordaland-gutten ballen i nota på andre forsøk etter at Per Kristian Bråtveit først hadde gitt retur.

Trolig adjø til medaljedrømmen

En skikkelig sluttspurt og utligning skulle vi aldri få av FKH, og etter 95 minutters spill kunne Brann-spillerne og de tilreisende juble for sin sine første poeng i seriesammenheng siden midten av september.

For FKH tyder det meste på at det ikke blir medalje å juble for ved sesongslutt. Resultatet gjør at avstanden opp til bronseplass fortsatt er på fem poeng. Sarpsborg, som ligger på den aktuelle plasseringen, spiller i morgen kveld mot Sandefjord, og parkerer definitivt FKH med tre poeng.

Også 4. plassen, som kan gi europacupspill neste sesong og nå er en plassering Brann innehar, henger også i en veldig tynn tråd når tre kamper mot Strømsgodset (h), Tromsø (b) og Kristiansund (h) gjenstår.

FKH startet slik (4-4-1-1): Per Kristian Bråtveit – Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Vegard Skjerve, Alexander Stølås – Sondre Tronstad (Frederik Gytkjær fra 80.), Jakub Serafin, Anthony Ikedi, Tor Arne Andreassen (Marko Cosic fra 53.) – Liban Abdi (Kristoffer Velde fra 50.) – Shuaibu Ibrahim.