Skjermbilde 2017-10-18 kl. 16.08.16

Nå rydder de Rådhuset for brudepar

Brudepar som velger borgerlig bryllup etter 1. januar 2018 kan se fram til å bli viet i Norges flotteste rådhus.

HAUGESUND: Nå rydder de biblioteket i Rådhuset, og gjør det om til et seremonirom. For fra 1.1.2018 kan du nemlig gifte deg her.

– Rådhuset i seg selv er jo høytidelig, så vi er heldige her. Og så skal vi jo tenne lys og ha friske blomster her, sier formannskapssekretær Eli Håland, som sammen med ordføreren og rådmannen har ryddet bort nips og vimpler fra biblioteket og sendt det gamle salongbordet til oppussing. 

Hun blir en av dem som skal vie brudepar etter nyttår. For dette blir en oppgave det må deles på.

– I en travel hverdag blir det den som har ledig kapasitet som vil gjøre det. Ordføreren og varaordføreren er ofte opptatt, så kommunalrådene og formannskapssekretæren vil også utføre vigsler, sier ordfører Arne-Christian Mohn.

Bystyresalen kan også leies

Haugesund kommune har allerede i flere år leid ut bystyresalen til bryllup. Der må en betale for vaktmestertjenester i forbindelse med rigging av salen.

– Vi holder på å utarbeide et gebyr, sier Håland.

Med Norges flotteste rådhus kan køen av giftelystne par bli lang, også fra andre kommuner som ikke kan skilte med et romantisk,rosa rådhus. For alle som vil kan bli viet her. Men mens det blir gratis for haugesundere å gifte seg på rådhuset på dagtid, må andre betale. Heller ikke det kommer til å velte budsjettet.

– Vi har en liten avgift, men den er forsvinnende liten i forhold til prisen på bryllup, sier ordføreren, som i farten ikke husker om det er rundt 1500 kroner eller en tusenlapp til.

I god tid før 1. januar er alt klart. Det eneste som ikke kommer til å være klart er hvem som skal utføre vielsen. Det blir satt opp etter hvem som har ledig kapasitet.

Bli med til rådhuset og se seremonirommet i videoen over.