Skjermbilde 2017-09-28 kl. 21.13.13

Bli med tilbake til barndommen

Det er et eventyr å gå gjennom Staalehuset disse dagene. På Tønneloftet er de straks klare til premiere på byhistorien, og noen etasjer lenger nede er reven og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen i full gang.

HAUGESUND: I høst setter Haugesund barne- og ungdomsteater opp både byhistorien vår, «Sild, blest og sydvest», og «Klatremus og de andre dyene i Hakkebakkeskogen». Det skulle love godt for både små og «voksne» barn. 

– «Sild, blest og sydvest» handler om sildefisket, om unger som er i Djupadalen og planter, om unger i skolegården og om fiskerne våre. Hele historien vår komprimert ned til en time, men vi har med mest av det gamle, sier instruktør Line Remøy Bertelsen. 

– Det virker ganske spennende å leve i gamle dager, men litt slitsomt også. Vi må jobbe så mye, og så blir jeg litt redd når læreren kommer og skriker til oss, sier Haily Huse Kelly, som spiller en av de små haugesunderne fra 1900-tallet. 

Johanne Lothe Hillesland, Katrina Ekkje og Ingeborg Rød Endresen er enige om at det sikkert var ganske gøy også, siden de ikke hadde Netflix og sånt, og ungene var mye mer ute.  

Klatremus kommer

Noen trapper lenger nede er reven i gang med oppkjøringen. 24. november er det nemlig premiere på Thorbjørn Egners udødelige «Klatremus og de andre dyene i Hakkebakkeskogen».

– Det er min barndoms drøm å spille Mikkel Rev. Det er kjempegøy å gå inn i den rollen som er litt sånn slu, men litt snill mot slutten, sier Anders Fikstveit, som øver på reverollen sammen med noen unge mus, 

– Hakkebakkeskogen vokser en ikke fra, det er umulig det. Den følger med oss livet ut.

Bli med på øvelse i videovinduet over.