Siste:

Kristian Risanger

Uka da alt kan skje

Nyskaping er noe vi ofte blir tvunget til i dårlige tider. Nå vil Haugaland Vekst ha nyskaping på timeplanen med positivt fortegn. Ei hel uke til ende.

HAUGESUND: Nyskapingsuka går av stabelen i uke 44, og går det vegen blir det ei hel uke med nyskaping neste år også. Og siden vi først snakker nyskaping, neste år skal uka kanskje kalles Nyskapingsfestivalen.

– Ja, vi har lekt med tanken, sier Inger K. Mæland, nestleder i Haugaland Vekst.

– Nyskaping er egentlig noe vi har blitt tvunget til å holde på med siden steinalderen, hvordan gjøre nyskapingen ny? 

– Det er jo et godt spørsmål, men med tanke på den omstillingen vi står overfor, – fall i oljeinntekter, fall i arbeidsplasser,  så er vi nødt til å gjøre noe, og da er det nyskaping og omstilling som er stikkordene.

Haugaland Vekst er initiativtaker og eier av konseptet. Blant aktørene som har arrangementer per i dag er DnB, Gründerloftet, Næringshagen Rogaland Ressurssenter, Fikse næringsutvikling, Validé Haugesundregionen, Skape, Maritimt Forum/Youngship, Høgskolen på Vestlandet, Iversen Skogen Reklamebyrå, Innovasjon Norge, Ungt Entreprenørskap, Haugesundregionens Næringsforening, VRI Rogaland og Haugaland Vekst.