Siste:

Anklager Frp-politiker for å bruke hersketeknikker

– Du sitter der og ler. Det er også en hersketeknikk, sier Arne-Christian Mohn (Ap) til Terje Halleland (Frp).

DEBATT: Det kokte over for Haugesund-ordfører Arne-Christian Mohn (Ap) og Terje Halleland (Frp) da fremtidens utfordringer i arbeidslivet ble diskutert under en politisk debatt på Haugesund folkebibliotek mandag kveld. Mohn uttalte først sin misnøye over hva som har blitt oppnådd i næringslivet under den blå-blå-regjeringen.

– I løpet av de fire siste årene, har det ikke blitt skapt særlig mye. Vi må ha en aktiv næringslivspolitikk, og ikke bare lene oss tilbake. Det har ikke skjedd til nå, sa Haugesund-ordføreren.

Det fikk Terje Halleland til å reagere.

– Jeg forstår at Mohn har et behov for å fortsette denne elendighetsbeskrivelsen, og kun svartmale alt regjeringen gjør. Du leser jo avisene du også. Du bør i alle fall begynne å gjøre det, og se på tallene at aktiviteten er på vei opp. Vi har fått en halvering av oljeprisen to ganger, og så snakker du om at det ikke har blitt skapt arbeidsplasser. Haugesund er den kommunen i Rogaland som har hatt høyest arbeidsledighet, så jeg tror ikke du skal skryte for mye av de tiltakene dere holder på med, sa Halleland til ordføreren.

Frp-politikeren ble deretter anklaget av ordføreren for bruk av hersketeknikker.

– Selvfølgelig leser jeg avisene, men jeg ser også på OECD-rapporten. Den burde du kanskje lese litt bedre på. Siden du bruker hersketeknikker, slenger jeg den tilbake. Du kaller det svartmaling, mens jeg forholder meg til tallene. Så sitter du der og ler – det er også en herske teknikk, svarte ordføreren.

Se diskusjonen mellom politikerne i videoen over