Dag Botnen (i midten) er tilbudt jobben som daglig leder i Haugaland brann og rednings IKS. (Foto: Paal Mork-Knutsen, Gjensidigestiftelsen)
Dag Botnen (i midten) er tilbudt jobben som daglig leder i Haugaland brann og rednings IKS. (Foto: Paal Mork-Knutsen, Gjensidigestiftelsen)

Han blir regionens nye brannsjef

Dag Botnen fra Fusa er blitt tilbudt jobben som daglig leder i Haugaland brann- og redning.

BRANN: 47 år gamle Botnen jobber i dag som daglig leder i Hallingdal interkommunale brannvesen. I tillegg jobber han som prosjektleder for «det store brannløftet» til Gjensidigestiftelsen.

– Det har væt en spennende prossess og jeg er glad for at vi nå har lendet ned på en kandidat som vi mener passer veldig godt. Dette er en meget viktig ansettelse for den videre prosessen. Han er en tydelig leder med solid kompetanse fra brannfaglig arbeid, sier Elling Hetland, styreleder i Haugaland brann- og redning IKS.

Botnen var en av 16 søkere til stillingen. Den nye interkommunale brann- og redningstjenesten skal dekke kommunene Bokn, Etne, Haugesund, Karmøy, Suldal, Sveio, Tysvær, Utsira og Vindafjord og vil få 380 heltids- og deltidsansatte i et stort geografisk område med nær 114.000 innbyggere.

Hetland forklarer at kandidatene har vært gjennom tre intervjurunder. Styrelederen påpeker at 47 år gamle Botnen ikke har takket ja til stillingen enda.

– Vi håper at vi får dette på plass så snart som mulig. En eventuell tiltredelse vil bli avtalt med kandidaten, sier Hetland.

tvh.no har vært i kontakt med Dag Botnen. Han ønsker foreløpig ikke å uttale seg om saken.

Klokken 11.09 bekreftet Hetland via en pressemelding at Botnen hadde takket ja til tilbudet.