www.mazing.no/fra katalog
www.mazing.no/fra katalog

Tredoblet veksten i 2016

Klesmerket "Mazing" er i ferd med å ta helt av i Tyskland og Østerrike.

KLESSUKSESS: Klesgründer Asbjørn Fjellheim står sammen med Carina Fjeldheim, Arne Jæger og designer Vibeke Johannesen bak merket som nå er i ferd må få stor suksess i Tyskland og Østerrike. Bare i fjor steg omsetningen fra seks millioner kroner til 16 millioner kroner innen utgangen av 2016.

– Vi regner med å nærme oss 30 millioner kroner i år. Det er stor etterspørsel etter omgående varer i markedet, og det er en helt riktig vei å gå for butikkene. Vi kan følge trender og endringer i markedet mye kjappere enn ved tradisjonell produksjon. Butikkene kan få nye varer hver uke. De binder mindre kapital i forhåndsordre og øker omløpshastigheten. På den måten blir de mer konkurransedyktige i kampen med kjedene. Og de reduserer risikoen for feilkjøp, sier Fjeldheim til nettstedet tekstilforum.no.

Fjeldheim har også tidligere hat stor suksess med forskjellige klesmerket. For knappe 20 år siden var han en av gründerne bak kleskjeden Lene-V. Senere var han med å starte Solidkjeden og kjøpte klesmerket Risøe. Deretter satset han videre med Nå er det imidlertid klesmerket «Amazing». Det er det som nå har skiftet navn til «Mazing». I 2015 ble den nye klessatsingen lansert i Stockholm, med stor suksess.

– Klærne retter seg inn mot kvinner mellom 25 og 50. Stilen er pent hverdagstøy som er behagelig å gå i, sa Fjeldheim til tvh.no like før lanseringen i 2015.