Foto: TEJ
Foto: TEJ

Westcon Løfteteknikk inngår samarbeid om nytt kurssenter

Fra neste år vil personell som skal jobbe på vindmøller få trening og utdanning ved et nytt kurssenter i Egersund. Westcon Løfteteknikk AS skal bidra med kursholdere og instruktører til kurssenteret.

HAUGESUND: Fra neste år vil personell som skal jobbe på vindmøller få trening og utdanning ved et nytt kurssenter i Egersund. Westcon Løfteteknikk AS skal bidra med kursholdere og instruktører til kurssenteret.

Westcon Løfteteknikk er det første norske selskapet som har fått godkjenning til å drive opplæring for slikt personell.

Kurssenteret som nå etableres blir det største i sitt slag i Norge og etableres av Energy Innovation AS (Norway Wind Hub AS). Senteret vil tilby utdanning og trening i vindmøllebaserte aktiviteter og ha både offentlig undervisningssektor og vindindustrien som sine kunde, opplyser Westcon Løfteteknikk i en pressemelding.

Westcon Løfteteknikk er landets ledende leverandør av tjenester og produkter innen sitt fagfelt og skal bidra til etableringen av senteret med instruktører, kurs og sertifiseringer for vindindustrien.

Daglig Leder i Energy Innovation, Frank Emil Moen, er svært godt fornøyd med å ha Westcon Løfteteknikk med som samarbeidspartner i etableringen av senteret.

– Det er ingen tvil om at det å ha en norsk kursleverandør som Westcon Løfteteknikk som samarbeidspartner er viktig med tanke på å gi kundene våre det best tenkelige utdanningstilbudet. Som samarbeidende foretak vil vi kunne utfylle hverandre og gjøre hverandre sterkere, sier Frank Emil Moen i pressemeldingen.