Siste:

Statsministeren fikk se modulen på kloss hold

– Dette er ingeniørkunst, slo statsminister Erna Solberg fast da hun mandag besøkte Aibel sitt verft i Haugesund med et stort pressekorps på slep.

HAUGESUND: Like før klokken 9 mandag morgen rullet Høyres valgkampbuss over Risøybroa. I resepsjonen på Aibel ventet et usedvanlig stort pressekorps sammen med bedriftsledelsen og ordfører Arne-Christian Mohn. Etter en kort velkomst bar det opp i 2. etasje for å ikle seg de oransje dressene og tilhørende verneutstyr. Sikkerheten kommer som seg hør og bør alltid først.

Deretter bar det over veien og inn i industrihallen, der statsministeren fikk en introduksjon om Aibel og Johan Sverdrup-prosjektet. Borestøttemodulen som bygges i Haugesund nærmer seg ferdigstilling, og skal etter planen sammenstilles med de to andre modulene i løpet av høsten. Den ferdige plattformen skal overleveres til Statoil i 2. kvartal 2018.

Viktig timing

Etter orienteringen ble Solberg geleidet rundt på området med presse og kommunikasjonsfolk hakk i hæl. Med seg hadde hun helseminister Bent Høie og stortingsrepresentant Tina Bru.

– Jeg tenker det var utrolig viktig at vi faktisk fikk i gang prosjektet da det kom i gang. Jeg husker tildelingen, og at det da var en veldig kritisk situasjon. Dette er ingeniørkunst som har gitt fantastiske resultater, men vi må også huske at det sikrer sysselsetting og kompetanse, sier Solberg.

Billigere enn Polen

Effektivisering av stålkonstruksjonen har bidratt til at det nå har blitt rimeligere å produsere ved verftet i Haugesund enn i Polen. Dermed har også viktige jobber blitt hentet hjem i stedet for å måtte leveres til underleverandører i utlandet.

– Det forteller at de har vært omstillingsdyktige og flinke. Norsk leverandørindustri har vært utrolig flinke på akkurat dette i denne perioden, sier Solberg. 

Valgkampen i gang

Aibel-besøket er en del av startskuddet for Høyres valgkamp som går gjennom Sør-Vestlandet og videre til Sørlandet. Statsministeren har planen klar for å overbevise de usikre velgerne og for å nå samme nivå på meningsmålingene som ved stortingsvalget i 2013.

– Det skal vi gjøre med å snakke om hva vi har gjort, om hva vi vil gjøre og fortelle at landet må gå fremover og ikke reverseres, sier Solberg.

Se videoreportasje fra Aibel-besøket i vinduet over.