Siste:

Edda Freya.
Edda Freya.
DeepOcean

DeepOcean tildelt Johan Sverdrup-kontrakt

DeepOcean er tildelt kontrakt for fjernstyrt hyperbarisk sveisetilkobling av oljeeksportrørledning på Johan Sverdrup.

NÆRINGSLIV: Kontrakten, som er en del av Statoil sitt Marine Wave #2 anbudsprogram, gjelder utførelse av en fjernstyrt hyperbarisk sveisekobling av en oljeeksportrørledning på Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen, meldes det i en pressemelding tirsdag.

Kontrakten omfatter prosjektledelse, ingeniørtjenester, innkjøp og installasjon av en 36-tommers stor oljeeksportspool og en hyperbarisk sveisetilkobling.

– Vi er veldig fornøyd med denne kontraktstildelingen og at vi skal gjennomføre verdens første planlagte fjernstyrte sveisetilkobling med vårt ultramoderne SURF konstruksjonsskip Edda Freya. Vi ser fram til samarbeidet med Statoil og PRS-pool-kontraktørene på dette interessante og banebrytende prosjektet, sier DeepOceans kommersiell direktør for Subsea Services, Rolf Ivar Sørdal i pressemeldingen.

Statoils fjernstyrte sveisesystem fra PRS-basen på Killingøy skal benyttes for operasjonen og prosjektteamet vil arbeide ut fra DeepOcean sine kontorer i Haugesund og er planlagt for 2018 eller 2019 med konstruksjonsfartøyet Edda Freya.