Kom Inn episode 9:

400 kvadratmeter stor funkisdrøm

I snart ti år har Kristian og Karianne Vikse bodd i landlige omgivelser på Vikse i et gedigent funkishus. Se hvordan fruen i huset også har latt naturen få boltreplass på innsiden.

KOM INN: Det første som møter deg er en lang betongvei opp til det 400 kvadratmeter store huset. Og du skjønner raskt at betong er det foretrukne element også på innsiden.

Entreen er stilren, enkel og huset har lite nips, men der hvor andre gjerne har bord og lampe, har Karianne dratt et tre med hjem og støpt det i betong.

– Det skulle jo egentlig fungere som en stumtjener, men greinene var litt i svakeste laget. Da ble det pynt etter årstidene i stedet, ler hun.

Vindusvegg

På det store, romslige kjøkkenet i sort og hvitt lages det mye god mat. Men øynene trekkes raskt mot vindusveggen inn mot stuen.

– Jeg vil jo ikke gå glipp av alle samtale rundt spisebordet mens jeg lager mat, men så er det dette med matlukt da vettu, da er det greit å stenge av, forklarer hun.

Men det har blitt noen småuhell opp gjennom årene.

– Flere har påpekt at det kunne være farlig med glassvegg, men det avviste jeg blankt – helt inntil jeg marsjerte rett inn i glasset med brett, tallerkner og det hele, ler hun.

Stolfetisj

Spisestuen er lys og romslig, og ikke en eneste av de åtte stolene rundt spisebordet er like.

– Mamma syntes synd på meg som ikke hadde fått alle stolene i hus til vår første jul her, men hver og en av dem har altså sin helt egen historie!

Karianne har vært opptatt av interiør så lenge hun kan huske, faktisk var hun bare fire år da hun ønsket seg en vase til rommet sitt. Hun skifter gjerne ut småting, men å pusse opp, det blir nok aldri en del av planen avslører hun.

Huset er gjennomgående malt og tapetsert i naturfarger, men et bittelite rom ute i gangen, der har Karianne bevist for alle at hun ikke er redd farger – der ligger det nemlig et knallrosa toalett.

Bli med inn til «brandbyvikse» som daglig påvirker over 40.000 følgere på Instagram.

Se flere episoder av boligserien KOM INN her: