Fasade-2

Ny båtrute til Vibrandsøy

Vibrandsøy får fast båtforbindelse fra 1. januar 2019 når rederiet Norled overtar Røværruten.

SAMFERDSEL: Staten brukte 1,5 millioner kroner på å sikre at Vibrandsøy kom på offentlige hender og et offentlig friområdet i 2009. Det de glemte å sikre var transport ut til øya. Dermed har øyperla Vest av Haugesund sentrum vært vanskelig tilgjengelig for folk uten båt. Fra 1. januar 2019 blir det imidlertid enklere. Da vil Røværruten legge til på Vibrandsøy

Båten fra Indre kai i Haugesund til Røvær og Feøy vil da anløpe Vibrandsøy ved behov.

– Jeg er svært glad for at vi nå endelig får på plass en fast båtforbindelse til Vibrandsøy. Det vil gi folk flest mulighet for å ta øya i bruk til friluftsliv, lek og rekreasjon, sier Venstres fylkespolitiker Svein Abrahamsen i en pressemelding.