Foto: Otto Greule Jr/West Ham United
Foto: Otto Greule Jr/West Ham United

Exit Nordtveit

Det ble med en sesong i Premier League for Håvard Nordtveit.

FOTBALL: Året ble ikke helt som planlagt for vatsbuen Nordtveit etter fjorårets overgang fra Bundesligaen og Borussia Mönchengladbach til West Ham og Premier League. Nå blir det retur Bundesligaen for den 26 år gamle landslagsspilleren etter at han i dag ble solgt fra West Ham til tyske Hoffenheim. Det melder både Hoffenheim og West Ham på sine respektive hjemmesider.

Nordtveit gikk i fjor til West Ham da han signerte en kontrakt til 2021, men sesongen gikk ikke helt som planlagt. Skader i oppkjøringen og noen uheldige involveringer førte til lite spilletid. Nå blir det retur til Bundesligaen, en liga Nordtveit har meget gode erfaringer med. Totalt har han spilt 152 Bundesligakamper for Gladbach.

Hoffenheim endte i fjor på fjerdeplass i Bundesligaen og skal spille play-off til Champions League. Den tyske klubben var en av flere klubber som den siste tiden har vist interesse for den 26 år gamle midtbanespilleren.

– Håvard er blir ikke bare et viktig sportslig bidrag til klubben, men han er også en fin person utenfor banen. Uten hans vilje til å gi et gjøre et stort økonomisk offer ville ikke denne overgangen vært mulig, sier TSG Hoffenheims sportsdirektør Alexander Rosen.

Nordtveit, som til alt overmål fyller 27 år onsdag, fikk bare 16 kamper i Premier League for West Ham. Han beskriver overgangen som en god mulighet.

– Hoffenheims måte å spille fotball på og Alex og Julians (Nagelsmann, Hoffensheims manager, red anm.) vilje til å signere meg var av avgjørende betydning for meg. Jeg er godt kjent med tysk fotball fra min tid i Gladbach og jeg er overbevist om at jeg skal bli den sportslige suksessen Hoffenheim vil at jeg skal bli, sier Nordtveit.

Vatsbuens kontrakt med Hoffenheim gjelder til 2022.