Lars Nicholai Rønnevik, Adrian Jartnes Ingebritsen, Aleksander Aursland og Tim Jønnevåg venter spent på Nord G13 sin finale.
Lars Nicholai Rønnevik, Adrian Jartnes Ingebritsen, Aleksander Aursland og Tim Jønnevåg venter spent på Nord G13 sin finale.

– Vi har hatt det veldig gøy

Etne Cup ble arrangert for 37. året i løpet av helgen der nærmere 1800 deltakere fordelt på nesten 160 lag deltok.

ETNE: Fotballag fra Vigrestad i sør til Nordre Halsnøy i nord gjestet Etne i løpet av helgen for å delta i Etne Cup i det som har blitt et tradisjonelt arrangement i bygda.

Med utsikt over finalebanen ventet fire spente gutter fra Nord G10 på at de eldre skulle spille finale.

– Vi har spilt kamper, vunnet, tapt og hatt det gøy, sier Adrian Jartnes Ingebritsen.

– Det var god mat her også, skyter Aleksander Aursland inn.

Guttene har vært fordelt på to lag grunnet for mange spillere til å stille bare ett lag.

POKALER: Ordfører Siri Klokkertuen delte ut pokaler til samtlige deltakere.

– Det ene laget har vunnet alle og det andre har tapt noen, forteller Ingebritsen, som skryter over banene og bra dømming av dommerne.

Delte ut pokaler

Ei som ikke har vært på latsiden i helga var ordfører Siri Klokkerstuen.

Hun har delt ut samtlige pokaler til deltakere og ledere, og ser på seg selv som heldig som får lov til å gjøre akkurat det.

– Jeg har vel vært gjennom nærmere 2000 håndtrykk i dag og takket alle for innsatsen, sier Klokkerstuen.

– Hvorfor er dette viktig for deg?

– Det er viktig for både Etne og viktig for meg med barn og unge. Det er et satsingsområde for oss, så det er bare en glede å delta, sier Klokkerstuen videre.

FORNØYD: Turneringsleder Roar Gundegjerde var godt fornøyd.

– Cupen har utviklet seg til noe stort og positivt som har satt Etne på kartet og er med og sprer idrettsglede, forteller Klokkerstuen videre.

Fornøyd turneringsleder

Med medalje fra 1986 er Etne Cupen godt kjent for turneringsleder Roar Gundegjerde, som er godt fornøyd med årets arrangement.

– Det har gått veldig bra. Vi har hatt nesten 160 lag på plass og nærmere 1800 deltakere. Det har gått slag i slag i fotball helst, men det har også vært konsert, kino og diskotek, forteller Gundegjerde.

Regn på slutten av dagen lørdag og utover natta la heller ikke demper på stemningen, kan Gundegjerde avsløre.

– Vi snakket med noen og kåret dem til cupens skitneste lag. Jentene var storfornøyde og hadde kjempet for drakten og så ut til å ha hatt det veldig kjekt, sier Gundegjerde og avslutter med at han vil takke alle som har stilt opp på dugnad.