Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Advarer mot telefonsvindlere

Politiet i Haugesund ber folk tenke seg om to ganger før de gir ut sensitive opplysninger per telefon.

HAUGESUND: Politiet i Haugesund advarer nå folk mot å svare ukjente utenlandske nummer etter at de har fått inn flere meldinger fra personer som har blitt oppringt. Oppringer har utgitt seg for å være fra Microsoft og har bedt om å få sensitive opplysninger som bankdeltaljer.

– Folk må tenke seg om før de gir ut denne typen informasjon til ukjente mennesker på telefonen. Vi har mottatt flere henvendelser på dette, og jeg blir litt overrasket over at folk fremdeles lar seg lure, sier politioverbetjent Ellen Rinck i økoteamet ved Haugesund politistasjon.

Det er ikke første gang at telefonsvindlere tar kontakt med folk på Haugalandet for å få tak i personlige opplysninger. Ofte blir folk oppringt fra utenlandske nummer. Denne gangen skal det dreie seg om et dansk nummer.

– Det kan virke som om de har økt aktiviteten på Haugalandet den siste tiden. Derfor ber vi folk være varsomme, sier Rinck.

Politiet i Haugesund regner med å motta en anmeldese i løpet av dagen etter at en mann ble lurt for penger av telefonsvindleren.