KRYSTALLKLARE: f.v. Kirsten Vikingstad Storesund, Eirin Bjørsland Hansen og Julie Shirani Kausland.
KRYSTALLKLARE: f.v. Kirsten Vikingstad Storesund, Eirin Bjørsland Hansen og Julie Shirani Kausland.

Glassgründerne har funnet drømmelokalet

Etter over et halvt år på leting flytter de tre unge glasskunstnere inn i de gamle lokalene til Glass- og låseservice midt i Haugesund sentrum.

HAUGESUND: Det ble en lykkelig slutt på visa om de tre glassgründerne som sleit med å finne husrom til glassblåserverkstedet som de har bestemt seg for å starte opp. Etter at Hnytt omtalte saken i februar, lot ikke responsen vente på seg fra velvillige huseiere som tok kontakt.

Blant dem var Øyvind Solstrand som eier bygården i Kirkegata 95 midt i sentrum av Haugesund. Lokalet har tidligere vært tilholdssted for Glass- og låseservice som er flyttet til Raglamyr.

Nå har de tre jentene signert kontrakt for leie av det 220 kvadratmeter store lokalet. Det betyr at at de endelig kan sette i gang med realiseringen av Haugesunds første glassblåserverksted «Formbar».

– Dette er akkurat det vi har lett etter. Passe størrelse, høyt under taket og sentral beliggenhet. Helt perfekt, sier Julie Shirani Kausland.

Kunstnerne har også inngått samarbeid med Gasnor for installering av naturgass til ovnene som skal tas i bruk. Om alt går etter planen, er verkstedet oppe og går allerede 1. juli.

Les også: Glassgründere blåser liv i gammel drøm

Se videoinnslag i vinduet øverst.