Siste:

– Jeg tror Harry heier på oss

Leirvik er preget av ettertanke. I rådhuset trenger de tid til å fordøye nyheten om at Harry Herstad ikke kommer på jobb igjen. I gatefotballmiljøet savner de fotballspilleren Harry, som skulle ha spilt kamp mot dem på fredag.

STORD: Det var stille på Stord onsdag. Harry Herstads plutselige bortgang la en demper på en ellers aktiv hverdag på rådhuset.

– Vi trenger tid nå, dette kom veldig brått på oss, sier fungerende ordfører Jakob Bjelland (Sp).

Gatefotballfolket savner ordføreren sin

Folk i gågata mintes ordføreren på ulike vis i løpet av onsdagen. Felles for mange var opplevelsen av at Herstad var en sporty mann som stilte opp på det meste.

– Han var full av guff, sier en forbipasserende vemodig, og forteller at han slo av en prat med Herstad hver gang han traff ham.

Førstkommende fredag skulle gatefotballen i Stord markere sin offisielle åpning med en kamp mot politikerne. Nå blir den utsatt.

– Jeg tror Harry ville at vi skulle spille kampen, sier Annita Carina Jensen.

– Jeg kjente ham ikke, men han virket som en fin mann. Jeg tror han heier på oss.

Skapte engasjement

Det var aldri stille rundt ordfører Herstad, noe redaktør i Sunnhordland, Magne Kydland, visste å sette pris på.

– Jeg har blitt skjelt ut av ham på telefon noen ganger, men alltid på saklig grunnlag. Neste gang vi traff hverandre var alt like greit. Som pressemann satte jeg pris på Harry, det skjedde alltid ting rundt ham.

Varaordfører Jakob Bjelland fra Senterpartiet har jobbet tett med Herstad de siste årene. Etter valget i 2015 ble det en koalisjon av Sp, SV og KrF som satt med makta sammen med Ap som fikk ordførervervet. Samarbeidet førte også til vennskap.

– Jeg ble glad i ham som en venn, sier Bjelland. 

Bli med til Leirvik og se hvordan folk minnes ordføreren sin i videoen over.