VERDIG: Den avdøde ordføreren Harry Herstad døde etter kort tids sykdom tirsdag ettermiddag.
VERDIG: Den avdøde ordføreren Harry Herstad døde etter kort tids sykdom tirsdag ettermiddag.

Sunnhordland stoppet pressen

Like før avisa Sunnhordland gikk i trykken tirsdag ettermiddag kom meldingen om ordførerens bortgang. Dermed ble avisa stoppet, og de ansatte som var på veg hjem kom tilbake på jobb. 

STORD: Avisa Sunnhordland har aldri blitt stoppet like før den skulle i trykken, men redaktør Magne Kydland var aldri i tvil om at gårsdagens nyhet om ordfører Harry Herstads bortgang måtte stoppe pressen.

– Vi fikk nyheten ti på fire, like før avisa gikk i trykken. Da hørte vi at kommunen flagget på halv stang, og at det var lagt ut en melding om dødsfallet på Stord kommune sin nettside.

Ansatte som var på hjemveg snudde og kom tilbake på jobb. Sammen skrev de om dagens avis og viet forsiden til Herstads minne.

– Vi synes det er en verdig forside. Det at ordføreren går bort går innpå oss alle, sier Kydland.

Ellers kjenner han litt på at avisa ble noe mindre gjennomtenkt enn den opprinnelige.

VERDIG: Slik så forsiden til Sunnhordland ut onsdag.

– Hadde vi hatt bedre tid hadde vi laget en tidslinje over livet hans. På nett er vi jo på døgnet rundt, så det er ikke noe problem. Men papiravis er noe annet.

Ordfører fra 2015

Harry Herstad var ordfører på Stord fra 2015 til 2017. Han ble uventet syk på et møte fredag.

– Det skjedde veldig brått. Vi visste jo at han var syk, men folk flest visste nok ikke hvor alvorlig det var, sier Kydland.

Sunnhordland hadde allerede skrevet en sak om at Herstad kom til å være sykemeldt en tid fremover, og at varaordføreren tok over.

– Det har ikke skjedd før at vi har mistet en sittende ordfører. Dette preger oss alle.