Siste:

DEBATT: Leder for Venstre, Husby, ønsker debatt om kroppspress.
DEBATT: Leder for Venstre, Husby, ønsker debatt om kroppspress.
Marius Rønnevik

Ønsker debatt om kroppspress blant menn

I kjølvannet av at mannlige strippere kommer til Haugalandet for å lage show ønsker leder for Haugesund Venstre, Bjørn Gunnar Husby, debatt om kroppspress blant menn.

HELSE: Husby er ikke for noe forbud mot stripping, men ønsker en diskusjon rundt signaler som sendes til unge menn og kroppsfokuset som er i dag.

– Jeg synes vi må tørre å diskutere, vi også. Hadde det vært kvinnelige strippere så hadde vi fått mer debatt tror jeg, men når det blir menn så faller debatten litt bort. Det synes jeg er trist, sier Husby.

– Gjør det noe med samfunnet og kroppsfokuset vårt, spør Husby.

LES OGSÅ: Mansour vil skape nytt uteliv i byen

Husby, som i tillegg er lærer, mener det er viktig å ta opp kroppspress blant unge gutter og menn, og sier at det er like alvorlig for dem som det er for jenter.

– Åpenheten rundt gutters stress rundt kropp tror jeg er for liten, dessverre. Da tror jeg at det er litt viktig at vi voksne menn går litt frem og gir beskjed, sier Husby.

– Hvorfor tror du ikke at menn ikke tør å ta opp dette?

– Vi menn liker vel ikke å være offer. Jeg vet ikke om det ligger i kjønnsrollen at vi skal bare la det gå videre og tenke at hvis vi tar dette opp så fremstiller vi oss som offer, tenker Husby, og legger til:

– Vi må i hvert fall ta det opp. Det er unge gutter og unge menn som sliter med sitt syn om kropp, og det er ikke bra. Det er like alvorlig for dem som det er for jenter. Det er den psykiske helsen det tærer på, om en ikke er fornøyd med seg selv.

Sosiale medier har også hatt sin påvirkning på hvordan unge menn og kvinner tror at en perfekt kropp skal se ut tror Husby, som mener det går ut over psyken.

Likevel har det vært friske tilfeller av innlegg i debatten:

– Det har jo vært folk som har lagt ut bilder av pappakroppen og jenter som har lagt ut bilder der de ikke har den perfekte kroppen. Det er jo interessant i debatten om hvor viktig kropp er og hvordan en kropp skal være, avslutter Husby.